Maskinbearbetning av krävande stycken

Solid kompetens sedan 1998

PKP Machining (Pöytyän Koneistuspalvelu Oy) är ett renommerat företag inom metallindustrin. Företaget är specialiserat på bearbetning av tunga och medelstora delar. Förutom tunga CNC-bearbetade delar och skräddarsydda små serier erbjuder PKP Machining tillverkning av prototyper och reparationsbearbetning.

Våra produkter och tjänster anlitas inom många industrisektorer. Vår starkaste specialkunskap är CNC-borrning, fräsning och djuphålsborrning. Vår moderna och robusta maskinbas möjliggör maskinbearbetning av stycken upp till 120 ton.

Våra tjänster består bl.a. av tillverkning av maskindelar, reparationsbearbetning, tillverkning av axeltappar och tillverkning av reservdelar. Vi har hög kompetens inom bearbetning av olika material: vi bearbetar rostfritt och syrafast stål, koppar, aluminium och slitstarka stålkvaliteter.

Aurea Steel Oy Ab och dess huvudägare, PKP Machining Ltd (Pöytyän Koneistuspalvelu Oy), bildar tillsammans verkstadsgruppen Aurea Group, som levererar kompletta helheter till industrin.

PKP Machining (Pöytyän Koneistuspalvelu Oy)

• Produktionsenheten är belägen i Riihikoski, 45 km från Åbo
• Grundat 1998
• Produktionsutrymme: 3 500 m²
• Lyftkapasitet upp till 120 ton
• Specialiserat på bearbetning av medelstora och tunga delar

Tjänster
Maskinbearbetning • Komponenttillverkning och fabrikation av delar • Montage • Värmebehandling • NDT • Ytbehandling • Turnkey leveranser

Vi ser oss själva som en viktig part i kundens leveranskedja och vårt ultimata syfter är att förbättra kundens konkurrenskraft och produktivitet.

Val av professionell personal, fokus på säkerhet, användning av bästa materialen, använding av de optimalaste produktionsmetoderna är ting som vi har på plats. Vi lyssnar på våra kunder och vi utvecklar våra processer och vår kompetens, så att vi bättre kan svara på industrins utveckling och förändrade behov.

Vår verksamhet är certifierad enligt följande standarder:
• ISO 9001 standard för företagets ledningssystem
• ISO 14001 miljöstandard
• ISO 45001 standard för arbetssäkerhet

Vi använder kalibrerade och beprövade mätinstrument, bl.a. Metronor 3D -kamera mätsystem.

Aurea Group - PKP-Machining - Tuotantotilat

Maskinbearbetning

Vi bearbetar delar upp till 120 ton.

Vi har lång erfarenhet av krävande delar och maskinbearbetning av stora roterande konstruktioner.

Vi har utrustning för behandling och bearbetning av olika metallmaterial och bearbetar stycken upp till 120 ton. De effektiva borrmaskinerna och horisontella svarvarna är våra viktigaste verktygsmaskiner. Borrmaskinerna når ett håldjup på 3-5 m.

Våra borr- och fräsmaskiner är CNC-styrda och hanterar dimensioner upp till 14,7 m x 6,0 m. Dessa CNC-styrda horisontella svarvar är utrustade med roterande verktyg och slipaggregat och kan utföra vridning av produkter med diameter upp till 8,2 m.

Vi har investerat i en helautomatisk Burkhardt+Weber MC120 fleroperationsmaskin som färdiginstallerades i Kankaanpää i januari 2020. Maskinen är optimal för serieproduktion och för tillverkning av komplexa maskindelar, som t.ex. växellådor, maskinhus och olika sorts krävande maskindelar. Det finns endast två likandant utrustade motsvarande maskiner i hela världen.

Koneistus-metalliteollisuus-alihankinta-PKP-Machining-aurea-group

Plåtbearbetning och svetsning

Vi är kända som tillverkare av krävande svetsade strukturer och komponenter.

Vi har alltid traditionellt uppfyllt kundernas strikta mått- och svetskrav. Svetsning och beläggning av olika metallmaterial är bekant för oss.

I vår Kankaanpää-enhet har vi över 7 500 m² varmt och belysta faciliteter för plåt- och svetsarbeten med lyfthöjd upp till 12 m. Beroende på arbetsstycket kan vi tillverka och hantera produkter upp till 100 tons vikt.

Vi har ett brett utbud av certifikat för materialsvetsning i olika materialkombinationer
Våra välkvalificerade svetsare och vår vida svetsutrustning är de viktigaste resurserna i vår produktion.

Tillverkning av delar och skärning av metallplattor

Med våra mångsidiga, robusta maskiner och kompetenta personal garanterar vi högkvalitativ tillverkning av grövre plåtdelar. Vår styrka är skärning och formning av plattor tjockare än 5 mm.

Vi är erfarna inom tillverkning av rörformade, konformade, krökta och trumpetsformade plåtdelar. Dessutom har vi speciell kunskap inom tillverkning av sfäriska eller sadelformade plåtdelar via kallformning eller varmformning.

Tillverkningen utförs i vår produktionsenhet i Kankaanpää.

Värmebehandling

Värmebehandling görs i våra egna faciliteter för de flesta av de produkter vi tillverkar. Vi kan utföra värmebehandling även för stora delar och med olika värmebehandlingsprogram.

Värmebehandlingen utförs i vår produktionsenhet i Kankaanpää.

Ytbehandling

Vår ytbehandling utförs i enlighet kundens specifikation och krav. Vi utför ångtvätt, blästring och sprutmålning enligt specificerat program.

Ytbehandlingen utförs i vår produktionsenhet i Kankaanpää där vi har har 1 650 m² yta med 16 tons lyftkapacitet.

levy-ja-hitsaustyo-metalliteollisuus-alihankinta-PKP-Machining-aurea-group

Montage och sammanställning av helheter

Vi levererar helheter och utför krävande monterings- och installationsarbeten.

Vi har unika monteringsutrymmen och våra kvalificerade tekniker utför mekaniska, hydrauliska och elektriska monteringsarbeten. I enlighet kundens krav tar vi hand även om ytbehandlingen, testningen, dokumentationen och inspektionen.

I tillägg till serietillverkning kan vi tillverka olika typer av prototyper i nära samarbete med kunden.
På platsen har vi en hjulplattform för upp till 80 tons transporteringar

Leveransprecision, hög kvalitet och noll olyckor är vår prioritet!

kokoonpano-metalliteollisuus-alihankinta-pkp-machining_aurea-group

Vår maskinpark och produktionsutrustning

Våra maskiner är moderna och mångsidiga och vi möter de högsta kundkraven.

Den rymliga 3 100 m² stora bearbetningshallen i Riihikoski har en lyfthöjd på 12,5 m och en lyftkapacitet på 120 ton.

Våra borr- och fräsmaskiner är CNC-styrda och hanterar dimensioner upp till 14,7 m x 6,0 m. Dessa CNC-styrda horisontella svarvar är utrustade med roterande verktyg och slipaggregat och kan utföra vridning av produkter med diameter upp till 8,2 m.

Vi har utrustning för behandling och bearbetning av olika metallmaterial. De effektiva borrmaskinerna och horisontella svarvarna är våra viktigaste verktygsmaskiner. Borrmaskinerna når ett håldjup på 3-5 m.

Aurea Groups maskinpark finns i både Riihkoski (3 500 m²) och Kankaanpää (13 500 m²).

Konekanta-metalliteollisuus-alihankinta-PKP-Machining-aurea-group

Contact Us


PKP-Machining
Antti Sätilä
Managing Director
Mobile +358 40 725 3656
antti.satila@pkp-machining.fi

Aurea Steel Oy Ab
040 725 3656
sales@aureasteel.com
LinkedInFacebook Instagram